Recollida de fruita

Hem donat la benvinguIMG_6302da a la tardor amb una petita excursió a la natura.

El dissabte 21 de setembre vam anar a passejar, jugar i recollir fruita al parc berlinès de Wuhletal. Durant unes quatre horetes vam troIMG_6300bar codonys, però que encara estaven verds, saüc, Schlehdorn (que en català també es tradueix com a aranyó negre, però és un xic més gran i té pinyol), pomes, peretes de Sant Joan… Ens va picar alguna que altra paparra, ens va tocar un xic el sol (l’últim abans de rebre el plugim i la frescor de tardor), vam berenar, alguns es van enfilar als arbres, vam recollir pals i jugar a pirates, vam llegir el Tatano… i al final de l’excursió vam trobar un Spielplatz de fusta fantàstic. Allà, a tocar, també hi havia gavarró, però encara verd…

IMG_6309

IMG_6313

Alguns de nosaltres, aplicats, fins i tot ja han enllestit alguna de les mermelades i gelees, com la de saüc. Aquí teniu, per exemple, la crònica d’en Marc:

“Gràcies per descobrir-nos el món de les gelees i melmelades!
Ahir vam anar al parc (Humboldthain i Mauerpark) i va ser molt avorrit, no poder collir res dels arbres. A partir d’ara, hem passat a una altra dimensió en quan a les passejades de diumenge.
Ahir matí, vaig enviar a les nenes a votar (eleccions federals alemanyes, diumenge 22.09.13) i amb la pau de la cuina buida, vaig posar-me de cap a la feina. Us participo dels meus learnings.
Vaig bullir el saüc, sense saber si havia de tirar L’aigua sobrant en acabar o no. Bo que la vaig guardar.
Buscant receptes de com procedir, vaig decidir de fer la meitat del litre de producte obtingut (2:1 de sucre/suc), de gelea pura i l’altra meitat de la improvisada variant “gelea d’hivern”. (Llegeixis “Glühweinholunder“: gelea de saüc amb vi, clau, canyella i raspadura de llimó).
La meitat del producte pur ha quedat com mel i és amarga com la vida d’un seguidor de l’Espanyol. La meitat d’hivern ha quedat més consistent per l’efecte del vi i boníssima de gust (si us agrada el Glühwein).
La cuina, mentre coia les dues olles alhora, desprenia una maror dolça fortíssima q m’hi van entrar 4 avespes. (No m’havia passat mai encara).
I colorín colorado, bona nit i tapa’t”image-1

image

image-3

CANÇÓ DE LES CINC POMETES

Cinc pometes té el pomer, de cinc una de cinc una,

cinc pometes té el pomer, de cinc una li en caigué.

Si mireu el vent d’on ve, veureu el pomer com dansa.

Si mireu el vent d’on ve, veureu com dansa el pomer.

Quatre…

Tres…

Dos…

Una…

Cap pometa…

Aquí, amb la música

This entry was posted in Sortides and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s