I Concurs de relats

Durant l’estiu i tardor 2016, des de Catalanets, e.V. hem convocat el I Concurs de relats infantils i juvenils, per tal de poder elaborar un audiollibre en català. Aquí en podeu llegir les bases i en el submenú, els guanyadors de la I edició.

I CONCURS DE RELATS INFANTILS I JUVENILS

Des de Catalanets, e.V. estem preparant un taller d’enregistrament de relats per a nens i nenes. Tindrà lloc a Berlín i, en principi, serà durant la tardor o hivern 2016. La idea és que els nens i nenes puguin produir el seu propi audiollibre. Per això hem convocat un concurs de relats en català o traduïts al català adreçat a petits, mitjans, grans i adults que tinguin ganes d’escriure!

IMG_20160624_000054B

MOTIVACIÓ

 1. Catalanets eV (www.catalanets.de) és una associació del Registre d’Associacions de Charlottenburg, Berlín, amb número de registre VR 33436 B.
 2. L’entitat es compon de pares i mares catalans i/o alemanys amb fills nascuts o residents a Alemanya, amb la necessitat d’ensenyar i transmetre el català i la cultura i les tradicions catalanes als nens i nenes.
 3. Detectem una manca de producció d’audiollibres infantils en català, motiu pel qual volem enregistrar contes per posar-los posteriorment a disposició:
 1. dels nens de l’entitat
 2. del públic general
 1. El projecte consisteixen un concurs de relats infantils de temàtica lliure, orientats a nens i nenes d’entre 5 i 15 anys. Se seleccionarà un màxim de 10 relats, que s’enregistraran en àudio a través d’un taller posterior al concurs de relats que tindrà lloc a Berlín durant la tardor o hivern.

BASES

 1. Concurs de relats infantils per a nens i nenes d’entre 5 i 15 anys (aprox.) de temàtica lliure adreçat a petits, mitjans, grans i adults que tinguin ganes d’escriure.
 2. S´acceptaran escrits, en prosa o en vers,per a la primera fase de selecció, en els següents idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany. Tots els textos seleccionats per a l’enregistrament hauran de ser traduïts al català.
 3. Els treballs seran inèdits. Els autors hauran de signar el document obligatori d’autenticitat i els originals s’enviaran en format word o pdf al correu electrònic relats@catalanets.de. Data límit: 31 d’octubre de 2016 a les 23.55h.
 4. L’extensió mínima i màxima és lliure. L’organització es reserva el dret a retallar el text, amb previ vist-i-plau de l’autor o autora, en funció de les necessitats tècniques convingudes per a l’enregistrament.
 5. Se seleccionarà un màxim de 10 textos i s’oferirà la següent remuneració, a canvi dels drets per enregistrar-los posteriorment:
 1. Un primer premi de 300€*
 2. Un segon premi de 200€*
 3. Un tercer premi de 100€*
 4. Set quarts premis de 50€*
 1. El jurat que seleccionarà els textos (primera selecció) serà la junta de l’associació (composta per Gal.la Uriol, Gemma Terés, Maria Pous, Beatriz Pastallé, Laura Gil, Mercè Ardiaca, Marc Llop). La fase de premis (del 1r al 10è premi) la decidiran la junta de Catalanets eV encapçalada per Michael Ebmeyer, escriptor alemany amant de la literatura i llengua catalanes.
 2. L’autor o autora només farà constar les seves dades personals al document de participació i no signarà el text amb el seu nom.
 3. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el novembre de 2016 a través del web de l’associació.