Professorat

LA NOSTRA PEDAGOGA

Hola a tots! Sóc la Marga, i m’encarregaré de fer l’assessorament pedagògic a la Catescola. Sóc Llicenciada en Pedagogia i en Antropologia Social i Cultural per la UAB, visc a Barcelona i des d’aquí poder participar en un projecte com lbildschirmfoto-2016-12-04-um-00-26-06a Catescola m’omple d’una gran il·lusió. És doncs per a mi un gran plaer acompanyar i guiar als Catalanets e.V. en aquesta nova etapa. Crec molt important respectar el procés maduratiu de cada nen i nena en el seu aprenentatge, que les tasques es basin en l’experimentació i permetre així un aprenentatge multi sensorial, on els nens i les nenes aprenen fent coses i experimentant. Es tracta d’oferir als nens i nenes un context ric en oportunitats d’exercir i millorar les habilitats comunicatives i lingüístiques en la seva relació simètrica amb els altres. Des d’aquí teniu tot el meu suport i també com a alumnes de la Catescola resto a la vostra disposició.

 

CATALÀ PER A MITJANS 1

Hola! Sóc la Sílvia. Fa gairebé cinc anys que visc a Berlín amb la meva parella i amb la meva filla Ona, que va néixer aquí fa tres anys i mig. L’atzar, les ganes de conèixer una cultura bildschirmfoto-2016-12-04-um-00-26-11diferent i la il·lusió d’aprendre una llengua nova ens hi van portar.  Sempre m’ha apassionat aprendre llengües i compartir coneixements. Si pogués, aprendria l’idioma autòcton cada vegada que visito un país! Per això vaig fer la llicenciatura en Traducció i Interpretació i, posteriorment, un postgrau de Correcció i Qualitat Lingüística. A banda d’això, vaig obtenir el Certificat d’Aptitud Pedagògica per poder dedicar-me parcialment a la docència. Com a traductora, estic especialitzada en la localització de programari i en la traducció i correcció de textos de màrqueting. Com a docent, he fet classes d’anglès, tant extraescolars com curriculars, a grups de nens i nenes de 6 a 17 anys. Seguint l’exemple de les meves professores d’anglès, que em van encomanar la passió per les llengües, faig servir un mètode pedagògic en què el joc i l’experimentació són eixos centrals. A la classe de català dels MITJANS 1 descobrirem el món que ens envolta i ens acostarem a les tradicions i als costums de Catalunya d’una manera divertida i fent servir el català com a llengua vehicular. Ens veiem a la Catescola!

 

CATALÀ PER A MITJANS 2

Hola a tots. Sóc la Marta. Sempre dic que sóc de la Catalunya profunda, perquè sóc de Borredà, un poble de poc més de 500 habitants del Berguedà. Jo també vaig créixer amb dos bildschirmfoto-2016-12-04-um-00-26-18idiomes, el suís i el català, però com que fins als 29 anys no vaig anar a l’estranger, el suís de la meva mare em va quedar com a idioma passiu. El 2012 vaig decidir corregir-ho i vaig arribar a Berlín per aprendre alemany. El projecte de Catalanets ha intentat des de fa temps que els fills i filles de catalans que viuen aquí no oblidin mai el català. Ara, amb la Catescola s’intenta potenciar encara més l’aprenentatge del català. Amb la meva formació com a periodista i la meva experiència a Alemanya com a professora de castellà espero transmetre al grup de MITJANS 2 il·lusió i ganes de comunicar-se en català.

 

TALLES D’ESCRIPTURA, PETITS I BABYLANETS

Hola! sóc la Bea  nascuda a València i crescuda a Sant Cugat del Vallès. A Berlín vaig arribar la primera vegada l’any 1998 per aprendre la llengua i hi vaig tornar de bildschirmfoto-2016-12-04-um-00-26-22seguida que vaig poder per continuar l’universitat. Sóc llicenciada en Traducció i Interpretació per la UAB, l’Université Michel de Montaigne Bordeaux III i la Humboldt Universität zu Berlin. L’any 2005 era de nou a Barcelona quan una feina com a traductora en una agència em va tornar a portar cap aquí i des d’aleshores no he deixat més la ciutat. Des que va néixer la meva filla gran en 2009 vaig començar a interessar-me molt per fer possible que dominés totes les llengües que l’envoltaven i és així com vaig començar a formar-me com a professora de llengua per a nens i joves i fundar el projecte club solete.  Des d’aleshores compagino la feina de traductora amb les classes de català i castellà, i amb la maternitat. Fins ara he portat els grups de PETITS i els BABYLANETS durant els esplais que hem anat fent en els darrers anys.  Amb molta il·lusió de començar la Catescola portaré també el grup dels GRANS en el Taller d’escriptura i lectura.

TALLER DE MÚSICA

Hola! Em dic Aina i fa tot just unes setmanes que m’he instal·lat a Berlín. Si us he de ser sincera, no m’hagués pensat mai anar-me’n a viure a l’estranger, Processed with VSCOcam with c1 presetperò a vegades la vida et presenta regals en forma d’experiència. Venir a Berlín ha estatun d’ells! Vinc d’Artés, un poble petit de la Catalunya central, on he estat treballant com a professora de música amb infants i adults des de fa 8 anys. Des de ben petita la música ha format part del meu dia a dia. Vaig estudiar Arquitectura Tècnica i el Bachelor de Música en Rítmica Dalcroze. Al acabar, vaig tenir la oportunitat de seguir lameva formació a la Universität der Künste, aquí a Berlín. “Per què no?”, vaig pensar… I aquí em teniu, estudiant Música i Moviment. Caure a Berlín ha estat casual, però pel que vaig veient, en el millor bressol per a l’aprenentatge artístic! Ara mateix estic en plena immersió de l’alemany i poder formar part del projecte de la CatEscola amb vosaltres m’acosta una mica més a casa. És bonic veure la xarxa i el vincle que formen les nostres arrels, tot i la distància. M’agrada involucrar-me amb passió en les coses que faig i espero poder compartir amb vosaltres molt bones estones, aprenentatges nous i… molta música!

TALLER DE MOVIMENT/TEATRE

Hola a tothom! Sóc l’Oriol i tot just ara fa tres setmanes que m’he traslladat a Berlín i m’hi establiré uns anys, ja que sempre n’he estat enamorat. Vaig néixer a Barcelona, però sóc criat a Vic. Un cop reinstal·lat a Barcelona em vaig especialitzar en Composició musical i Oboè al Conservatori Josep Maria Ruera i més tard a l’ESMUC, però la meva vocació sempre ha estat el teatre. He tingut una formació continuada des d’adolescent, ibildschirmfoto-2016-12-02-um-07-59-58 finalment l’any 2014 em vaig llicenciar en Direcció Teatral i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona. L’any 2012 vaig fundar la meva companyia teatral Teatre de l’Escriny, però també col·laboro amb companyies com Companyia Dhara, Cia. Track Tres o Companyia Dos Punts. Amb elles he estrenat a teatres de tot l’Estat com el Teatre Nacional de Catalunya i el Liceu de Barcelona, o el Teatre Zorrilla de Madrid, però a partir de l’any que ve ens establirem amb la companyia a Berlín per seguir amb la nostra creació en nous espais i renovar-nos. A banda, sempre he compaginat la meva vocació artística amb la meva vocació pedagògica, i és per això que he portat des de fa anys grups escolars o extraescolars de nens i adolescents, intentant transmetre’ls les virtuts de l’expressió corporal i el llenguatge escènic. És per això que estic molt il·lusionat de tenir l’oportunitat de fer-ho ara també a la Catescola, amb la meva llengua i a la terra que m’ha acollit.

 

TALLER DE CIÈNCIA

Sóc la Cristina, la professora del Taller de Ciència per a nens. bildschirmfoto-2016-12-04-um-00-26-28
De petita era molt curiosa i des de ben aviat em vaig començar a interessar per temes científics. A casa, feia experiments juntament amb mon pare. Més tard vaig estudiar Química i Matemàtiques a la Universitat. Després de 10 anys d’experiència en diversos laboratoris d’investigació, entre ells al Parc Científic de Barcelona i a la Charité a Berlín i d’uns altres tants dedicant-me a l’ensenyament de ciències per a nens i adults, va néixer la idea d’acostar la ciència als nens d’una manera pràctica i divertida: a través d’experiments que ells mateixos porten a terme.

 

TALLER DE PLÀSTICA

Hola sóc la Gal.la Uriol Jané! Berlín és un dels centres neuràlgics de la creativitat i l’experimentació artística contemporània. Jo hi vaig aterrar ara fa 15 anys gràcies a un intercanvi universitari que em va permetre estudiar dos semestres a la Universität der Kunst a la classe de bildschirmfoto-2016-12-04-um-00-26-33George Baselitz. Soc llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l’especialitat de pintura i vaig acabar el meu projecte de carrera a l’Escola de Disseny Eina després de cursar-hi els estudis d’Arts i Teòriques. També vaig rebre el meu Certificat d’Aptituds Pedagògiques a la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquests tres anys d’esplai han estat la bomba per mi. Hem fet moltes coses al taller de plàstica. El primer any vam començar fent un recorregut per la pintura del segle XX. Després vam explorar diversos materials utilitzant la tècnica d’animació stop motion i aquest curs passat ens vam endinsar en el món urbà per parlar d’arquitectura i grafitis, tot provant de fer i desfer amb les nostres mans. Als tallers de plàstica de la Catescola seguirem experimentant i descobrint nous mons.