Qui som

Catalanets a Berlín és un grup de mares i pares que va néixer cap allà el 2007 de la voluntat d’establir un punt de trobada per a què els seus fills i filles es relacionessin en català.

La fòrmula i regularitat de Catalanets a Berlín ha anat variant al cap dels anys: des de trobades puntuals i esporàdiques fins a reunions regulars cada dijous a la tarda al Regenbogenhaus (Kadinerstr. 7, al barri de Friedrichshain) per cantar, jugar i parlar en català. Aquest Familienzentrum ens cedeix part dels seus espais des del 2008.

catalanetslogo6petit copyAl 2014 decidim constituir-nos com a associació per poder donar llum a tots els projectes infantils que neixin de la comunitat de famílies catalanes residents a Berlín. Des del 2016, comencem amb el projecte de Catescola i afegim un local com a lloc de trobada regular, el Weinmeisterhaus (Weinmeisterstraße 15, 10178 Berlin, al barri de Mitte).

Les tradicions i les dates senyalades al calendari són un motiu especial per organitzar reunions i des del febrer del 2014 tenim un esplai dos cops al mes amb classes de català per nens i adults, tallers de plàstica, tallers de gravació (per a la canalla més gran), classes de música… tothom hi és benvingut, també a ampliar-ne l’oferta!

Catalanets a Berlín també compta amb un fons de llibres que va començar recopilant en dues maletes i que ara ha inclòs en el fons de llibres infantils en llengües estrangeres a la biblioteca municipal Pablo Neruda (Frankfurter Allee, 14A). La gran mancança és un local propi on poder reunir-se per fer les diverses activitats i on poder tenir les prestatgeries plenes de llibres!

 

5 Responses to Qui som

 1. Amaia Ruano says:

  Hola Catalanets! Nosaltres fa un mes que hem arribat i tenim dues catalanetes de 3 anys i 11 mesos. La gran té molta necessitat de jugar amb nens/es catalans/es. Voldriem unir-nos a les trobades que feu. Si us plau, podrieu mantenir-me informada? Gràcies! Amaia.

 2. annamargalef says:

  A quina hora quedeu els dijous?
  Merci

  • Hola Anna,
   Ja no ens trobem els dijous a la tarda perquè resultava massa curt i “estressant” per a infants i pares/mares. Per això, hem decidit fer un mínim d’una trobada oficial al mes (cap de setmana) amb una activitat més o menys lligada a l’estació de l’any o a les tradicions catalanes “que toquin”. Ens n’informem a través de la llista de correu: Catalanets@lists.canuda.net
   benvinguda!

 3. Hola, som una familia am tres nens 5, 3 i 2 ans. Si us plau, podrieu mantenir-me informada? Gràcies! Sylvial@rocketmail.com. Gracias

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s